FAQ

Ce este boala parodontala?

Prin boala parodontala intelegem una dintre cele 2 afectiuni distincte, gingivita sau parodontoza.
Aceasta inflamatie a tesuturilor care inconjoara si sustin dintii, intalnita in mod special la adulti, poate fi prezenta pe termen lung fara o simptomatologie acuta, iar daca este lasata netratata poate duce la pierderea dintilor.

Principalul factor etiologic ce cauzeaza aceste boli este incarcatura microbiana, care se gaseste in mod normal in cavitatea bucala. Insa lipsa igienei orale sporeste aceasta incarcatura formand placa dentara.

Care sunt simptomele tipice? Cum stim ca ceva este in neregula ?

Gingiile sanatoase sunt compacte si elastice. Ele sunt rozacee, moi si nu sangereaza.
Primul semn ca ceva nu este in regula, il reprezinta aparitia gingiilor inflamate de culoare rosu aprins, ce pot sangera la contact.
Aceste simpotome pot fi insotite de respiratie urat mirositoare. Acestea sunt principalele prime semne ale bolii parodontale si gingivitei.

Sangerarea ocazionala a gingiilor in timpul periajului dentar. Este aceasta un semn de boala parodontala?

Da, este. Procesul inflamator in pungile parodontale formate la intersecția dintre dinti si gingii, se numeste gingivita. In pungile gingivale se colecteaza astfel si se pastreaza din ce in ce mai multe bacterii .

Putem lupta cu infectia initiala?

Desigur. Procesul de inflamare si sangerare poate fi stopat, iar tesutul mucoasei sa se vindece complet. Dar trebuie luate masuri imediate.

Dar ce se intampla daca nu se observa primele semne si prin urmare, nu s-a luat nici o masura?

De-a lungul timpului, daca inflamatia nu este tratata, ea poate evolua si duce la aparitia parodontitei. Deoarece bacteriile penetreaza gingiile, pungile parodontale sunt mai profunde si pot gazdui astfel mai multe bacterii. Putem spune ca parodontita este un proces inflamator care are consecințe devastatoare pentru sanatatea dintilor.

Boala care ataca profund și provoaca descompunerea treptata a tesuturilor din jurul dintilor, cum ar fi tesutul conjunctiv si cementul care asigura faptul ca dintele este bine fixat.

Care sunt consecintele bolii parodontale

In stadiu avansat, efectele sunt aproape ireparabile. Si anume, au fost eliminate toate tesuturile care fixeaza dintele in maxilar.
Pungile parodontale sunt mai profunde decat 6 mm si sangereaza, iar ingestia de alimente se face cu dificultate. Aceasta stare este insotita de respiratie urat mirositoare si o stare de rau general. Deoarece gingia nu mai este atasata dintilor in mod ferm, dintii sunt mai mult expusi (par mai lungi), se misca si in cele din urma cad.

Cine prezinta cel mai mare grad de risc in dobandirea acestei boli?

Grupurile cele mai expuse la risc sunt diabeticii , persoanele in varsta , fumatorii , femeile la menopauza , femeile gravide , adolescentii si toti aceia care sunt frecvent expusi la stres.

Ce putem face pentru o buna stare de sanatate a cavitatii bucale?

Pe primul loc este cu siguranta igiena orala executata corect si regulat. In orice situatie, controalele regulate la medicul dentist pot preveni orice boala parodontala. De asemenea, medicul dentist ne poate da oricand sfaturi privind igiena orala corespunzatoare. Si nu in ultimul rand, o dieta sanatoasa, exercitii fizice suficiente , evitarea fumatului si o viata sanatoasa si fara stres.

Ce este acidul hialuronic si care este rolul lui?

Acidul hialuronic este o componenta naturala a diferitelor parti ale corpului nostru. Astfel il intalnim situat in corpul vitros al ochiului, cartilajului, piele, si de asemenea, la nivelul gingiilor . Aici el indeplineste o funcție speciala. Datorita proprietatilor sale are o activitate anti – inflamatorie impotriva infectiilor, si in acelasi timp de regenerare tisulara, accelerand vindecarea si reducand inflamatia. Acidul hialuronic fiind componenta principala a Gengigel, acest produs inovator actioneaza tocmai in aceste directii.

In ce situatii se poate aplica Gengigel?

Gengigel ajuta in mod eficient in cazul:

  • inflamarii si sangerarii gingiilor,

  • pungilor parodontale,

  • leziunilor ca urmare a diferitelor proceduri chirurgicale (implanturi , extractii dentare , detartraj , etc ),

  • gingiilor iritate de proteze sau braket-uri,

  • tumorilor , ranilor,

  • eruptiilor dentare ( Gengigel Baby ).

Cum aleg forma de prezentare Gengigel ce ar trebui sa o folosesc?

Gelul contine cea mai mare concentratie de acid hialuronic, de aceea este recomandat in situatii severe.
Spray-ul datorita usurintei in manipulare este indicat a se folosi pe drum, la birou, in masina. De asemenea faciliteaza aplicarea in zone greu accesibile sau dureroase ale cavitatii bucale.

Gengigel–hydrogel este indicat in ingrijirea preventiva a cavitatii bucale si poate fi folosit zilnic. In acest scop, este recomandat tuturor acelora care prezinta gingii iritate ca urmare a folosirii protezelor dentare si braket-urilor.

Cum se foloseste Gengigel?

Gengigel-Gel se aplica cu un deget curat pe zona afectata masandu-se usor gingia.

Spray-ul se pulverizeaza o data sau de doua ori pe zona afectata .

Gengigel–hydrogel se aplica prin clatirea gurii timp de 1-2 minute, folosindu-se 5-10ml. Produsul este gata de utilizare si nu necesita diluare.

Cat de des se aplica Gengigel ?

Dupa o igiena orala corecta, aplicati Gengigel de 3-4 ori pe zi , timp de 3-4 saptamani sau pana cand toate simptomele dispar. Gengigel poate fi utilizat si ca parte a unui tratament pe termen lung pentru mentinerea sanatatii tesuturilor orale si a gingiilor.

De unde pot achizitiona produse Gengigel?

Gengigel este comercializat in farmacii si nu necesita prescriptie medicala.

Gengigel contine zahar sau poate cauza carii dentare?

Gengigel nu contine zahar, ci un substitut natural -xilitol- care lupta impotriva aparitiei cariilor.

Gengigel este un produs sigur?

Devreme ce acidul hialuronic este o componenta naturala a gingiilor, aplicarea Gengigelului este absolut sigura si nu provoaca nicio problema daca este ingerat accidental. Gengigel nu este absorbit de catre organism, prin urmare, in cazul in care cantitati mici sunt ingerate ca si alimentele, ele sunt eliminate in acelasi mod ca acestea din urma.

Back to Top