Inflamatii la nivelul cavitatii orale

Ulceratiile la nivelul cavitatii orale și inflamatiile (stomatite) difera in ceea ce priveste aspectul si dimensiunea, si pot afecta orice zona a gurii, atat la interior cat si la  exterior. Persoanele care sufera de stomatita poate prezenta edem la nivelul mucoasei orale si roseata..

Ce este inflamatia la nivelul cavitatii orale?

Inflamatia benigna este de obicei dureroasa, pana in momentul in care se vindeca. Durerea face  dificila ingerarea alimentelor si consumul  lichidelor, ducand uneori la deshidratare si de malnutritie. Sunt mai multe tipuri si cauze ale aparitiei inflamatiilor. Pot fi cauzate de o infectie, o boala sistemica, un factor iritant fizic sau chimic, o reactie alergica, o zgarietura sau o interventie a medicului dentist. De cele mai multe ori cauza este necunoscuta.

In general, pentru ca fluxul normal de saliva ajuta la protejarea mucoasei orale, orice situatie  care ar duce la diminuarea secretiei de salivă ar putea fi raspunzatoare aparitia inflamatiei la nivelul gurii.
Cele mai frecvente cauze ale aparitiei inflamatiei la nivelul cavitatii orale sunt:

• stomatita aftoasa recurenta,

• infectii virale (in special herpes simplex si herpes zoster),

• alte infectii (cauzate de ciuperci sau bacterii),

• rani sau iritatii cauzate de alimente sau substante chimice,

• fumatul,

• reactii adverse medicamentoase (in special medicamente folosite in  chimioterapie si radioterapie),

• boli sistemice.

Adresabilitate

Pentru tratarea inflamatiei de la nivelul cavitatii orale sau diverse rani de la nivelul gurii, masati cu Gengigel gel sau pulverizati Gengigel Spray  pentru o acoperire mai mare si uniforma. Clatirea zilnica folosind Gengigel Hydrogel vor ajuta la vindecarea rapida a leziunilor.

Back to Top