Afte

Ce sunt aftele si ce le cauzeaza

Afta este o infectie ce apare la nivelul cavitatii orale, dar care poate aparea si la nivelul altor parti ale corpului. Afta poate aparea la orice persoana, insa are frecventa crescuta la sugari, copii mici, adulti in etate, persoane cu imunitate scazuta.

De regula ulceratiile apar brusc, dar se pot si croniciza, persistand o perioada indelungata. In cazurile severe ele pot afecta esofagul, producand astfel:

• durere sau dificultate la inghitire,

• senzatia ca produsele alimentare sunt blocate la nivelul gatului,

• febra (in cazul in care infectia se extinde dincolo de esofag).

Aftele si modalitati de tratament

Medicul dentist poate diagnostica aftele prin simpla examinare a cavitatii orale a pacientului. Ulceratiile pot fi tratate:

Prin aplicarea unui tratament local

Pentru aftele cu gravitate redusa, tratamentul consta in aplicarea unui gel oral pentru cateva zile. Gengigel Gel, Gengigel Hydrogel și Gengigel Spray ajuta in tratament, atunci cand simptomele cauzeaza un disconfort mare. Aplicati Gengigel direct pe zona afectata, masand usor cu mana curata, de 3-5 ori pe zi, pana ce toate simptomele dispar.

 Prin ajustarea planului de tratament al altor medicamente

Daca luati alte medicamente care pot cauza afte, cum ar fi steroizi sau antibiotice, medicul dumneavoastra ar putea schimba medicamentul sau reduce doza pentru a va ajuta sa in combaterea aftelor.

Aftele la sugari si copii

Afta este o infectie fungica la nivelul cavitatii orale, deosebit de frecventa in cazul sugarilor si copiilor mici. De obicei este inofensiva si usor tratabila. Bebelusii prezinta un risc crescut de a face afte deoarece sistemul lor imunitar nu este inca pe deplin dezvoltat si nu pot face fata cu usurinta infectiilor. Ulceratiile pot afecta, de asemenea, copiii care au suferit recent un tratament cu antibiotice, deoarece antibioticele reduc nivelul bacteriilor sanatoase de la nivelul cavitatii orale a copilului, ceea ce poate permite cresterea nivelului ciupercilor.

Ce pot face pentru a preveni aparitia aftelor?

Nu se stie cu certitudine daca este posibila prevenirea aftelor la copii. Totusi, ati putea sa :

• sterilizati regulat suzetele si orice jucarii pune in gura copilul,

• sterilizati regulat biberoanele,

• spalati bine mainile dupa schimbarea scutecelor copilului, ceea ce ar duce la sistarea raspandirii aftelor, devreme ce infectia poate trece prin sistemul digestiv.

Produsele Gengigel Teething si Gengigel Teen, pot ajuta in mod eficient la eliminarea aftelor in cazul sugarilor si copiilor.

Back to Top