Braket-uri

Cand trebuie sa consult medicul dentist pentru copilul meu?

Copiii poarta braket-uri atunci cand au probleme cu dentitia, dupa un consult prealabil la medicul dentist sau ortodont. Nu exista o varsta specifica la care copilul trebuie sa fie dus la ortodont. „Planul de tratament” depinde de nevoile individuale ale fiecarui copil. In probleme dentare cu gravitate redusa, medicul dentist poate fi capabil sa corecteze problema. Daca insa sunt necesare lucrari ortodontice mai ample, este indicat sa mergeti cu copilul la un medic ortodont, acesta fiind mai calificat si specializat in corectarea ocluziei defectuoase si  problemelor maxilarului.

Unii copii e posibil sa inceapa tratamentul incepand cu varsta de  6 sau 7 ani, chiar daca au pierdut primul set de dinti (dentitia de lapte). Scopul tratamentului timpuriu este de a preveni alte probleme ce pot fi cauzate de dezvoltarea copilului, crearea unui mediu mai bun pentru dintii permanenti. La aceasta varsta, medicul ortodont poate detecta “probleme sensibile” legate de dezvoltarea maxilarului si a dintilor. Dar in cazul celor mai multi copii care au probleme cu dentitia, vizitele lor la  medicul ortodont incep in jurul varstei de 9-14 ani. Majoritatea medicilor ortodonti recomanda tratare problemelor dentare in perioada de crestere a copilului, dupa finalizarea procesului de crestere tratamentul fiind mai de lunga durata si de mai mare amploare.

Ce rani si leziuni pot fi cauzate de braket-uri?

Braket-urile reprezinta un tratament ortodontic folosit pentru a corecta dintii care sunt strambi, proeminenti sau prezinta distante neregulate. Cu ajutorul braket-urilor se realizarea migrarea dintilor in pozitia ideala, obtinand astfel un zambet mai atractiv si mai sanatos atat in cazul copiilor cat si in cazul adultilor. Nu trebuie sa uitam insa ca braket-urile cauzeaza leziuni la nivelul cavitatii orale. Orice rana la nivelul gurii sau buzelor unui copil purtator de braket-uri se poate transforma intr-o rana deschisa ce necesita sutura si tratament medicamentos. Exista de asemenea riscul ca un fir din aparatul ortodontic sa ramana la nivelul leziunii, fiind necesara o interventie chirugicala pentru indepartarea sa (situatii rare).

Pentru vindecarea mai rapida a ranilor si leziunilor provocate de braket-uri este recomandat masajul zilnic cu Gengigel Teen, de 3-5 ori pe zi. Folosind Gengigel Teen, nu numai ca il veti scuti pe copilul dumneavostra de durerile neplacute provocate de braket-uri, dar il veti si proteja de alte afectiuni, intrucat copiii purtatori de braket-uri sunt mai predispusi la activitate microbiana crescuta la nivelul cavitatii bucale, la inflamatii si stomatite veziculare. In cele din urma cei mai multi copii prezinta dureri si iritatii ale gingiei la nivelul intregii guri.

Back to Top